Op 1 januari 2025 treden de Wet collectieve warmte (Wcw) en de Wet gemeentelijke instrumenten warmtetransitie (Wgiw) in werking. Hoewel de overgang naar deze nieuwe wetgeving grotendeels beleidsneutraal verloopt, zijn er toch belangrijke veranderingen door de invoering van nieuwe systematieken. Ondertussen blijft de druk op netcongestie en de noodzaak voor samenwerking tussen publieke en private organisaties hoog. Met de Warmtenetten investeringssubsidie (Wis) als nieuw hulpmiddel, wordt het steeds crucialer om inzicht te krijgen in de complexe juridische en financiële aspecten van warmteprojecten.
De cursus ‘Projectaanpak Warmtebedrijf en Warmtenetten’ biedt een diepgaande kennis van de nieuwe wet- en regelgeving en hoe deze effectief te implementeren in jouw warmteprojecten. Je krijgt praktische inzichten in het oprichten van warmtebedrijven en de ontwikkeling van warmtenetten, met een sterke nadruk op de Wcw en Wgiw.
Door middel van praktijkcases en interactieve sessies leer je hoe je projecten binnen tijd en budget uitvoert en hoe je met juridische en organisatorische uitdagingen omgaat. Deze cursus is essentieel voor beleidsmedewerkers, projectleiders en andere professionals betrokken bij de energietransitie en duurzaamheid. Na afloop ben je goed voorbereid om met een sterke juridische en financiële basis succesvolle warmteprojecten te ontwikkelen en uit te voeren.